Warsztaty - Jak dobrze zrobić zdjęcia, filmy i grafikę dla potrzeb hotelu i restauracji.
Warsztaty - Jak dobrze zrobić zdjęcia, filmy i grafikę dla potrzeb hotelu i restauracji.
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaBiznes / Marketing
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Grupa docelowa dla szkolenia "Warsztaty - Jak dobrze zrobić zdjęcia, filmy i grafikę dla potrzeb hotelu i restauracji" to personel hoteli i restauracji odpowiedzialny za marketing, właściciele i menedżerowie tych miejsc, specjaliści ds. marketingu, fotografowie, graficy, małe firmy z branży, reprezentanci organizacji branżowych oraz studenci pasjonujący się fotografią i designem.
- Minimalna liczba uczestników5
- Maksymalna liczba uczestników10
- Data zakończenia rekrutacji09-03-2025
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi8
- Podstawa uzyskania wpisu do BURZnak Jakości Małopolskich Standardów Usług Edukacyjno-Szkoleniowych (MSUES) - wersja 2.0
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Usługa przygotowuje do samodzielnego fotografowania, filmowania i projektowania graficznego w podstawowym zakresie, dla pracowników z branży HoReCa. Potwierdza przygotowanie do tworzenia atrakcyjnych zdjęć, filmów i grafik wspierających działania marketingowe.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Charakteryzuje podstawowe zasady prawidłowej kompozycji. | Kryteria weryfikacji Wymienia kluczowe treści niezbędne do tworzenia materiałów marketingowych przy użyciu aparatu i kamery. | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Efekty uczenia się Kontroluje techniczne ustawienia fotograficzne. | Kryteria weryfikacji Dobiera parametry techniczne sprzętu do warunków otoczenia. | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach symulowanych |
Kryteria weryfikacji Wykorzystuje znajome narzędzia i oprogramowanie do tworzenia materiałów marketingowych. | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach symulowanych | |
Efekty uczenia się Różnicuje zasady pracy z oświetleniem, edycją zdjęć i filmów, tworzeniem grafiki i projektowaniem. | Kryteria weryfikacji Zachowuje zasady estetyki i kompozycji obrazu w procesie tworzenia przy użyciu różnych środków przekazu | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach symulowanych |
Efekty uczenia się Definiuje branżowe standardy HoReCa. | Kryteria weryfikacji Określa i różnicuje potrzeby klienta i rynku. | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Kryteria weryfikacji Zna podstawowe techniki marketingowe. | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
Usługa adresowana jest do personelu hoteli i restauracji odpowiedzialnego za marketing, właścicieli i menedżerów tych miejsc, specjalistów ds. marketingu, fotografów, grafików, małe firmy z branży, reprezentantów organizacji branżowych oraz studentów pasjonujących się fotografią i designem.
W celu osiągnięcia zamierzonych celów uczestnik powinien aktywnie uczestniczyć przynajmniej w 80% zajęć.
Minimalna liczba uczestników, która powinna wziąć udział w usłudze to 5 osób.
Usługa jet realizowana w formie godzin zegarowych. Przerwy są wliczone w czas trwania usługi.
Minimalne wyposażenie sali szkoleniowej to : rzutnik, ekran, flipchart, roll-up, odpowiednia ilość stołów i krzeseł w zależności od ilości uczestników. Każdy z uczestników powinien posiadać smartfon, aparat, laptop/tablet lub inny odpowiedni sprzęt elektroniczny umożliwiający wykonywanie poleceń trenera oraz dostęp do internetu.
W zależności od potrzeb szkolenia oraz ilości osób, trener będzie dzielił uczestników na grupy.
-
Telefon jako najlepsze narzędzie do tworzenia materiałów
-
Gdzie szukać inspiracji i na co zwracać uwagę
-
Teoria: co i gdzie szukać, co można i nie można pobierać, tak, aby nie naruszać licencji
-
Teoria i praktyka – czyli konfiguracja urządzenia i poznawanie jego opcji
-
Darmowe i dobre programy do obróbki materiałów na telefonie i komputerze – pobieranie, instalacja i omówienie
-
Warsztaty z fotografii: kompozycja, obróbka, porady i triki
-
Warsztaty z video: nagrywanie i obróbka
-
Podstawowe programy graficzne i tworzenie materiałów
-
Weryfikacja efektów uczenia
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 11 Telefon jako najlepsze narzędzie do tworzenia materiałów | Prowadzący Szczepan Piechota | Data realizacji zajęć 10-03-2025 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 09:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 11 Gdzie szukać inspiracji i na co zwracać uwagę | Prowadzący Szczepan Piechota | Data realizacji zajęć 10-03-2025 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 10:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 11 Teoria: co i gdzie szukać, co można i nie można pobierać, tak, aby nie naruszać licencji | Prowadzący Szczepan Piechota | Data realizacji zajęć 10-03-2025 | Godzina rozpoczęcia 10:00 | Godzina zakończenia 10:45 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 11 Przerwa | Prowadzący Szczepan Piechota | Data realizacji zajęć 10-03-2025 | Godzina rozpoczęcia 10:45 | Godzina zakończenia 11:00 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 11 Teoria i praktyka – czyli konfiguracja urządzenia i poznawanie jego opcji | Prowadzący Szczepan Piechota | Data realizacji zajęć 10-03-2025 | Godzina rozpoczęcia 11:00 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 6 z 11 Darmowe i dobre programy do obróbki materiałów na telefonie i komputerze – pobieranie, instalacja i omówienie | Prowadzący Szczepan Piechota | Data realizacji zajęć 10-03-2025 | Godzina rozpoczęcia 12:00 | Godzina zakończenia 13:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 7 z 11 Warsztaty z fotografii: kompozycja, obróbka, porady i triki | Prowadzący Szczepan Piechota | Data realizacji zajęć 10-03-2025 | Godzina rozpoczęcia 13:00 | Godzina zakończenia 14:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 8 z 11 Przerwa | Prowadzący Szczepan Piechota | Data realizacji zajęć 10-03-2025 | Godzina rozpoczęcia 14:00 | Godzina zakończenia 14:30 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 9 z 11 Warsztaty z video: nagrywanie i obróbka | Prowadzący Szczepan Piechota | Data realizacji zajęć 10-03-2025 | Godzina rozpoczęcia 14:30 | Godzina zakończenia 15:00 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 10 z 11 Podstawowe programy graficzne i tworzenie materiałów | Prowadzący Szczepan Piechota | Data realizacji zajęć 10-03-2025 | Godzina rozpoczęcia 15:00 | Godzina zakończenia 15:30 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 11 z 11 Weryfikacja efektów uczenia | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 10-03-2025 | Godzina rozpoczęcia 15:30 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 00:30 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto1 845,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto1 500,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto230,63 PLN
- Koszt osobogodziny netto187,50 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Szczepan Piechota
Trener w Hotelach Plus.
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Po zakończonym szkoleniu uczestnicy otrzymają w formie elektronicznej lub/i papierowej materiały szkoleniowe (plik lub/i prezentacje w formacie pdf), co umożliwi im utrwalenie wiedzy oraz certyfikat ukończenia szkolenia.
Warunki uczestnictwa
Podstawowa umiejętność obsługi aparatu foto i komputera.
Informacje dodatkowe
Jeśli szkolenie będzie dofinansowany w co najmniej w 70% ze środków publicznych, to usługa szkoleniowa będzie zwolniona z podatku VAT.
Adres
Adres
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Klimatyzacja
- Wi-fi