"Ja manager" - warsztaty dla Managerów - od rekrutacji do premiowania
"Ja manager" - warsztaty dla Managerów - od rekrutacji do premiowania
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Turystyka i hotelarstwo
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Usługa skierowana jest do osób pracujących, planujących pracować w firmach gastronomicznych, cateringowych, hotelowych i turystycznych lub w firmach usługowych i sprzedażowych na stanowiskach kierowniczych jak również osób prowadzących działalność gospodarczą w tym zakresie.
- Minimalna liczba uczestników5
- Maksymalna liczba uczestników20
- Data zakończenia rekrutacji25-08-2024
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi16
- Podstawa uzyskania wpisu do BURZnak Jakości Małopolskich Standardów Usług Edukacyjno-Szkoleniowych (MSUES) - wersja 2.0
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Usługa "Szkolenie- Ja manager - warsztaty dla Managerów - od rekrutacji do premiowania" potwierdza przygotowanie do samodzielnego rekrutowania i zarządzania.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Wiedza - Charakteryzuje skuteczną rekrutacje | Kryteria weryfikacji Określa zasady rekrutacji oraz Wskazuje różne formy rekrutacji | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Efekty uczenia się Umiejętności - Zarządza zespołem | Kryteria weryfikacji Dobiera prawidłowo ilość zasobów do zadania oraz Motywuje i premiuje pracowników | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Efekty uczenia się Kompetencje społeczne - Rozumie różne potrzeby pracowników | Kryteria weryfikacji Omawia rolę etyki w zarządzaniu oraz Wskazuje korzyści wynikające z dobrej współpracy zespołowej i sprawiedliwego planowania | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
Usługa skierowana jest do osób pracujących, planujących pracować w firmach gastronomicznych, cateringowych, hotelowych i turystycznych lub w firmach usługowych i sprzedażowych na stanowiskach kierowniczych jak również osób prowadzących działalność gospodarczą w tym zakresie.
W celu osiągnięcia zamierzonych celów uczestnik powinien aktywnie uczestniczyć przynajmniej w 80% zajęć.
Minimalna liczba uczestników, która powinna wziąć udział w usłudze to 5 osób.
Usługa jet realizowana w formie godzin zegarowych.
Minimalne wyposażenie sali szkoleniowej to : rzutnik, ekran, flipchart, roll-up, odpowiednia ilość stołów i krzeseł w
zależności od ilości uczestników. Każdy z uczestników powinien posiadać laptop/tablet lub inny odpowiedni sprzęt
elektroniczny umożliwiający wykonywanie poleceń trenera oraz dostęp do internetu. W zależności od potrzeb szkolenia
oraz ilości osób, trener będzie dzielił uczestników na grupy
- organizacja pracy własnej i zespołu
- skuteczna rekrutacja
- nowe formy rekrutacji zdalnej
- zarządzanie personelem
- praca zdalna i hybrydowa
- premiowanie i motywowanie
- mentoring i coaching
- struktura organizacyjna
- siatka płac
- planowanie i rozliczanie czasu pracy
- sytuacje kryzysowe
- zarządzanie różnymi pokoleniami
- dostosowanie ilości personelu do potrzeb operacyjnych
- wykorzystanie systemów wspierających zarządzanie i sprzedaż
- weryfikacja efektów uczenia się - walidacja
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 15 organizacja pracy własnej i zespołu | Prowadzący Piotr Tabor | Data realizacji zajęć 26-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 09:30 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 15 skuteczna rekrutacja | Prowadzący Piotr Tabor | Data realizacji zajęć 26-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:30 | Godzina zakończenia 11:00 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 15 nowe formy rekrutacji zdalnej | Prowadzący Piotr Tabor | Data realizacji zajęć 26-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:00 | Godzina zakończenia 12:30 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 15 zarządzanie personelem | Prowadzący Piotr Tabor | Data realizacji zajęć 26-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:30 | Godzina zakończenia 13:00 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 15 praca zdalna i hybrydowa | Prowadzący Piotr Tabor | Data realizacji zajęć 26-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:00 | Godzina zakończenia 13:30 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 6 z 15 premiowanie i motywowanie | Prowadzący Piotr Tabor | Data realizacji zajęć 26-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:30 | Godzina zakończenia 14:00 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 7 z 15 mentoring i coaching | Prowadzący Piotr Tabor | Data realizacji zajęć 26-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 14:00 | Godzina zakończenia 14:30 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 8 z 15 struktura organizacyjna | Prowadzący Piotr Tabor | Data realizacji zajęć 26-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 14:30 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 9 z 15 siatka płac | Prowadzący Piotr Tabor | Data realizacji zajęć 27-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 08:30 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 10 z 15 planowanie i rozliczanie czasu pracy | Prowadzący Piotr Tabor | Data realizacji zajęć 27-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:30 | Godzina zakończenia 09:30 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 11 z 15 sytuacje kryzysowe | Prowadzący Piotr Tabor | Data realizacji zajęć 27-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:30 | Godzina zakończenia 11:30 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 12 z 15 zarządzanie różnymi pokoleniami | Prowadzący Piotr Tabor | Data realizacji zajęć 27-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:30 | Godzina zakończenia 12:30 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 13 z 15 dostosowanie ilości personelu do potrzeb operacyjnych | Prowadzący Piotr Tabor | Data realizacji zajęć 27-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:30 | Godzina zakończenia 13:30 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 14 z 15 wykorzystanie systemów wspierających zarządzanie i sprzedaż | Prowadzący Piotr Tabor | Data realizacji zajęć 27-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:30 | Godzina zakończenia 15:30 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 15 z 15 weryfikacja efektów uczenia się - walidacja | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 27-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:30 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 00:30 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto3 075,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto2 500,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto192,19 PLN
- Koszt osobogodziny netto156,25 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Piotr Tabor
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Po zakończonym szkoleniu uczestnicy otrzymają w formie elektronicznej lub/i papierowej materiały szkoleniowe (plik lub/i prezentacje) co umożliwi im utrwalenie wiedzy oraz certyfikat ukończenia szkolenia.
Warunki uczestnictwa
Dysponowanie podstawowym doświadczeniem w zarządzaniu zespołem w branży HoReCa.
Walidacja spełnienia tego kryterium będzie polegać na wywiadzie/rozmowie z uczestniczką/kiem kursu sprawdzającej umiejętności odnośnie podstawowej wiedzy w zarządzaniu zespołem w branży HoReCa.
Każdy uczestnik szkolenia powinien mieć możliwość korzystania z komputera z dostępem do Internetu.
Informacje dodatkowe
Jeśli szkolenie będzie dofinansowany w co najmniej w 70% ze środków publicznych, to usługa szkoleniowa będzie zwolniona z podatku VAT.
Adres
Adres
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Klimatyzacja
- Wi-fi