Warsztaty kelnerskie z technikami sprzedaży w branży gastronomicznej
Warsztaty kelnerskie z technikami sprzedaży w branży gastronomicznej
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Usługa skierowana jest do osób pracujących, planujących pracować w firmach gastronomicznych na stanowiskach operacyjnych - kelnerskch i kierowniczych jak również osób prowadzących działalność gospodarczą w tym zakresie.
- Minimalna liczba uczestników5
- Maksymalna liczba uczestników12
- Data zakończenia rekrutacji11-11-2024
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi16
- Podstawa uzyskania wpisu do BURZnak Jakości Małopolskich Standardów Usług Edukacyjno-Szkoleniowych (MSUES) - wersja 2.0
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Usługa "Warsztaty kelnerskie z technikami sprzedaży w branży gastronomicznej- szkolenie" potwierdza przygotowanie do samodzielnej obsługi i sprzedaży kelnerskiej.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Wiedza - Charakteryzuje profesjonalne nakrycie stołu | Kryteria weryfikacji Określa dobór zastawy oraz Wskazuje kluczowe zasady obsługi | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Efekty uczenia się Umiejętności - Profesjonalnie obsługi i skutecznie sprzedaje | Kryteria weryfikacji / Dobiera prawidłowo techniki sprzedaży oraz Charakteryzuje zasady profesjonalnej obsługi | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Efekty uczenia się Kompetencje społeczne - Rozumie kluczowy aspekt pracy zespołowej przy obsłudze i sprzedaży | Kryteria weryfikacji Omawia rolę empatii w procesie sprzedaży i obsługi oraz Wskazuje korzyści wynikające z dobrej współpracy zespołowej | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
Usługa skierowana jest do osób pracujących, planujących pracować w firmach gastronomicznych na stanowiskach operacyjnych - kelnerskch i kierowniczych jak również osób prowadzących działalność gospodarczą w tym zakresie.
W celu osiągnięcia zamierzonych celów uczestnik powinien aktywnie uczestniczyć przynajmniej w 80% zajęć.
Minimalna liczba uczestników, która powinna wziąć udział w usłudze to 5 osób.
Usługa jet realizowana w formie godzin zegarowych.
Minimalne wyposażenie sali szkoleniowej to : rzutnik, ekran, flipchart, roll-up, odpowiednia ilość stołów i krzeseł w
zależności od ilości uczestników. Każdy z uczestników powinien posiadać laptop/tablet lub inny odpowiedni sprzęt
elektroniczny umożliwiający wykonywanie poleceń trenera oraz dostęp do internetu. W zależności od potrzeb szkolenia
oraz ilości osób, trener będzie dzielił uczestników na grupy.
Minimalne wyposarzenia zaplecza gastronomicznego pozwalające przeprowadzić warsztaty kelnerskich
PROGRAM:
- zawód kelner – opis i charakterystyka
- savoir – vivre – komunikacja werbalna i niewerbalna, etyka, etykieta, estetyka w miejscu pracy
- przygotowanie stanowiska pracy
- prezentacja zastawy stołowej wraz ze szkłem – ich przeznaczenie; profesjonalne nakrycie stołu
- metody obsługi przyjęć okolicznościowych, konferencji etc.
- prawidłowy system przyjmowania zamówień i rozliczeń,
- typologia gościa
- techniki up-selling i cross-selling w zawodzie kelnera
- technika noszenia tacy i naczyń – ćwiczenia praktyczne
- technika podawania napojów alkoholowych i bezalkoholowych
- serwis i prezentacja wina – ćwiczenia praktyczne
- zasady obsługi gości w restauracji – serwis a’la carte, powitanie, serwis, pożegnanie gościa – ćwiczenia praktyczne
- techniki skutecznej sprzedaży – ćwiczenia praktyczne
- weryfikacja efektów uczenia się- walidacja
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 14 zawód kelner – opis i charakterystyka | Prowadzący Paweł Iskrzycki | Data realizacji zajęć 12-11-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 10:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 14 savoir – vivre – komunikacja werbalna i niewerbalna, etyka, etykieta, estetyka w miejscu pracy | Prowadzący Paweł Iskrzycki | Data realizacji zajęć 12-11-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:00 | Godzina zakończenia 11:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 14 przygotowanie stanowiska pracy | Prowadzący Paweł Iskrzycki | Data realizacji zajęć 12-11-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:00 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 14 prezentacja zastawy stołowej wraz ze szkłem – ich przeznaczenie; profesjonalne nakrycie stołu | Prowadzący Paweł Iskrzycki | Data realizacji zajęć 12-11-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:00 | Godzina zakończenia 13:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 14 metody obsługi przyjęć okolicznościowych, konferencji etc. | Prowadzący Paweł Iskrzycki | Data realizacji zajęć 12-11-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:00 | Godzina zakończenia 14:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 6 z 14 prawidłowy system przyjmowania zamówień i rozliczeń, | Prowadzący Paweł Iskrzycki | Data realizacji zajęć 12-11-2024 | Godzina rozpoczęcia 14:00 | Godzina zakończenia 15:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 7 z 14 typologia gościa | Prowadzący Paweł Iskrzycki | Data realizacji zajęć 12-11-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:00 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 8 z 14 techniki up-selling i cross-selling w zawodzie kelnera | Prowadzący Paweł Iskrzycki | Data realizacji zajęć 12-11-2024 | Godzina rozpoczęcia 16:00 | Godzina zakończenia 17:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 9 z 14 technika noszenia tacy i naczyń – ćwiczenia praktyczne | Prowadzący Paweł Iskrzycki | Data realizacji zajęć 13-11-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 10:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 10 z 14 technika podawania napojów alkoholowych i bezalkoholowych | Prowadzący Paweł Iskrzycki | Data realizacji zajęć 13-11-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:00 | Godzina zakończenia 11:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 11 z 14 serwis i prezentacja wina – ćwiczenia praktyczne | Prowadzący Paweł Iskrzycki | Data realizacji zajęć 13-11-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:00 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 12 z 14 zasady obsługi gości w restauracji – serwis a’la carte, powitanie, serwis, pożegnanie gościa – ćwiczenia praktyczne | Prowadzący Paweł Iskrzycki | Data realizacji zajęć 13-11-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:00 | Godzina zakończenia 14:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 13 z 14 techniki skutecznej sprzedaży – ćwiczenia praktyczne | Prowadzący Paweł Iskrzycki | Data realizacji zajęć 13-11-2024 | Godzina rozpoczęcia 14:00 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 14 z 14 weryfikacja efektów uczenia się- walidacja | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 13-11-2024 | Godzina rozpoczęcia 16:00 | Godzina zakończenia 17:00 | Liczba godzin 01:00 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto3 075,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto2 500,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto192,19 PLN
- Koszt osobogodziny netto156,25 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Paweł Iskrzycki
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Po zakończonym szkoleniu uczestnicy otrzymają w formie elektronicznej lub/i papierowej materiały szkoleniowe (plik lub/i prezentacje) co umożliwi im utrwalenie wiedzy oraz certyfikat ukończenia szkolenia.
Warunki uczestnictwa
Dysponowanie podstawowym doświadczeniem w gastronomi.
Walidacja spełnienia tego kryterium będzie polegać na wywiadzie/rozmowie z uczestniczką/kiem kursu sprawdzającej umiejętności odnośnie podstawowej w branży gastronomicznej.
Każdy uczestnik szkolenia powinien mieć możliwość korzystania z komputera z dostępem do Internetu.
Informacje dodatkowe
Jeśli szkolenie będzie dofinansowany w co najmniej w 70% ze środków publicznych, to usługa szkoleniowa będzie zwolniona z podatku VAT
Adres
Adres
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Klimatyzacja
- Wi-fi