Szkolenie - Procedury operacyjne w Hotelu i Gastronomii
Szkolenie - Procedury operacyjne w Hotelu i Gastronomii
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Turystyka i hotelarstwo
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Usługa skierowana jest do osób pracujących, planujących pracować w firmach z branży hotelarskiej, gastronomicznej i usługowej na stanowiskach operacyjnych, administracyjnych, finansowych i kierowniczych jak również osób prowadzących działalność gospodarczą w tym zakresie.
- Minimalna liczba uczestników5
- Maksymalna liczba uczestników10
- Data zakończenia rekrutacji20-04-2025
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi16
- Podstawa uzyskania wpisu do BURZnak Jakości Małopolskich Standardów Usług Edukacyjno-Szkoleniowych (MSUES) - wersja 2.0
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Usługa "Procedury operacyjne w hotelu i gastronomii - szkolenie" potwierdza przygotowanie do samodzielnej realizacji procedur operacyjnych w w hotelu i gastronomii.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Wiedza - Określa założenia procedur operacyjnych | Kryteria weryfikacji Definiuje zakresu obowiązków pracowników oraz Wskazuje kluczowe aspekty przydatności procedur operacyjnych | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Efekty uczenia się Umiejętności - Realizuje procedury operacyjne | Kryteria weryfikacji Dobiera zadania do procedur operacyjnych oraz Modyfikuje procedury operacyjne | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Efekty uczenia się Kompetencje społeczne - Rozumie wagę dobrej współpracy zespołowej | Kryteria weryfikacji Omawia kwestie empatii w zespole oraz Wskazuje zalety pracy wg. procedur operacyjnych | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
Usługa skierowana jest do osób pracujących, planujących pracować w firmach z branży hotelarskiej, gastronomicznej i usługowej na stanowiskach operacyjnych, administracyjnych, finansowych i kierowniczych jak również osób prowadzących działalność gospodarczą w tym zakresie.
W celu osiągnięcia zamierzonych celów uczestnik powinien aktywnie uczestniczyć przynajmniej w 80% zajęć.
Minimalna liczba uczestników, która powinna wziąć udział w usłudze to 5 osób.
Usługa jet realizowana w formie godzin zegarowych.
Minimalne wyposażenie sali szkoleniowej to : rzutnik, ekran, flipchart, roll-up, odpowiednia ilość stołów i krzeseł w
zależności od ilości uczestników. Każdy z uczestników powinien posiadać laptop/tablet lub inny odpowiedni sprzęt
elektroniczny umożliwiający wykonywanie poleceń trenera oraz dostęp do internetu. W zależności od potrzeb szkolenia
oraz ilości osób, trener będzie dzielił uczestników na grupy.
Program szkolenia
1. Zakresy obowiązków pracownika a procesy operacyjne.
2. Przygotowanie stanowiska pracy.
3. Wdrożenie pracownika w zakresie procedur operacyjnych.
4. Praktyczna realizacja zadań operacyjnych.
5. Sytuacje kryzysowe - jak im przeciwdziałać.
6. Współpraca zespołowa.
7. Realizacja zadań własnych a cel zespołowy.
8. Tworzenie procedur operacyjnych.
9. Modyfikacja procedur operacyjnych.
10. Controlling stosowania procedur operacyjnych.
11. Weryfikacja efektów uczenia się - walidacja
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 11 Zakresy obowiązków pracownika a procesy operacyjne. | Prowadzący Paweł Iskrzycki | Data realizacji zajęć 21-04-2025 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 10:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 11 Przygotowanie stanowiska pracy. | Prowadzący Paweł Iskrzycki | Data realizacji zajęć 21-04-2025 | Godzina rozpoczęcia 10:00 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 11 Wdrożenie pracownika w zakresie procedur operacyjnych. | Prowadzący Paweł Iskrzycki | Data realizacji zajęć 21-04-2025 | Godzina rozpoczęcia 12:00 | Godzina zakończenia 14:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 11 Praktyczna realizacja zadań operacyjnych. | Prowadzący Paweł Iskrzycki | Data realizacji zajęć 21-04-2025 | Godzina rozpoczęcia 14:00 | Godzina zakończenia 15:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 11 Sytuacje kryzysowe - jak im przeciwdziałać. | Prowadzący Paweł Iskrzycki | Data realizacji zajęć 21-04-2025 | Godzina rozpoczęcia 15:00 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 6 z 11 Współpraca zespołowa. | Prowadzący Paweł Iskrzycki | Data realizacji zajęć 22-04-2025 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 10:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 7 z 11 Realizacja zadań własnych a cel zespołowy. | Prowadzący Paweł Iskrzycki | Data realizacji zajęć 22-04-2025 | Godzina rozpoczęcia 10:00 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 8 z 11 Tworzenie procedur operacyjnych. | Prowadzący Paweł Iskrzycki | Data realizacji zajęć 22-04-2025 | Godzina rozpoczęcia 12:00 | Godzina zakończenia 14:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 9 z 11 Modyfikacja procedur operacyjnych. | Prowadzący Paweł Iskrzycki | Data realizacji zajęć 22-04-2025 | Godzina rozpoczęcia 14:00 | Godzina zakończenia 15:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 10 z 11 Controlling stosowania procedur operacyjnych. | Prowadzący Paweł Iskrzycki | Data realizacji zajęć 22-04-2025 | Godzina rozpoczęcia 15:00 | Godzina zakończenia 15:30 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 11 z 11 Weryfikacja efektów uczenia się- walidacja | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 22-04-2025 | Godzina rozpoczęcia 15:30 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 00:30 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto3 075,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto2 500,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto192,19 PLN
- Koszt osobogodziny netto156,25 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Paweł Iskrzycki
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Po zakończonym szkoleniu uczestnicy otrzymają w formie elektronicznej lub/i papierowej materiały szkoleniowe (plik lub/i prezentacje) co umożliwi im utrwalenie wiedzy oraz certyfikat ukończenia szkolenia
Warunki uczestnictwa
Dysponowanie podstawowym doświadczeniem w branży HoReCa.
Walidacja spełnienia tego kryterium będzie polegać na wywiadzie/rozmowie z uczestniczką/kiem kursu
sprawdzającej umiejętności odnośnie podstawowej wiedzy w branży HoReCa.
Wymagania techniczno-sprzętowe:
Każdy uczestnik szkolenia powinien mieć możliwość korzystania z komputera z dostępem do Internetu.
Informacje dodatkowe
Jeśli szkolenie będzie dofinansowany w co najmniej w 70% ze środków publicznych, to usługa szkoleniowa będzie zwolniona z podatku VAT
Adres
Adres
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Klimatyzacja
- Wi-fi