Zioła w każdej zagrodzie - szkolenie
Zioła w każdej zagrodzie - szkolenie
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaZdrowie i medycyna / Farmacja
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla osób indywidualnychwsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Zajęcia skierowane są dla wszystkich zainteresowanych tematyką ziół oraz kosmetyków naturalnych.
Usługa adresowana również dla Uczestników Projektu Kierunek – Rozwój
- Minimalna liczba uczestników10
- Maksymalna liczba uczestników20
- Data zakończenia rekrutacji15-09-2024
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi5
- Podstawa uzyskania wpisu do BURart. 163 ust. 1 ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (t.j. Dz. U. z 2023 r. poz. 742, z późn. zm.)
- Zakres uprawnieńProwadzenie szkoleń
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Zapoznanie uczestników z tematyką zielarstwa i naturalnych kosmetyków. Podczas zajęć będzie możliwość nauki sposobów wykorzystania ziół w życiu codziennym. Przekazanie wiedzy dotyczącej aspektów formalno- prawnych dystrybucji przetworów ziołowychEfekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Wiedza:Zna specyfikę i znaczenie gospodarcze roślin zielarskich Zna receptury na przygotowanie podstawowych wariantów kosmetyków ziołowych Ma wiedzę na temat przetworów spożywczych które można wykonać z ziół Zna aspekty formalno – prawne dystrybucji przetworów ziołowych | Kryteria weryfikacji Efekty uczenia się poddane zostaną walidacji poprzez przeprowadzenie testu i zadań praktycznych w trakcie realizacji szkolenia i po jego zakończeniu. W teście zostanie zweryfikowana znajomość ziół przedstawionych na szkoleniu, sposoby i możliwości ich stosowania, znajomość podstawowych receptur i zastosowań przygotowanych na szkoleniu produktów kosmwtycznych i spożywczych, znajomość aspektów formalno – prawnych dystrybucji przetworów ziołowych. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Umiejętności:Potrafi prawidłowo rozpoznawać zioła oraz wskazać ich zastosowanie w kosmetologii i dietetyce, potrafi wykonać mydełko ziołowe, rozgrzewający olejek, wygładzającą maskę do włosów czy do pielęgnacji dłoni Potrafi przygotować mieszanki ziół suszonych Potrafi podać recepturę przygotowania nalewki ziołowej. | Kryteria weryfikacji Efekty uczenia się poddane zostaną walidacji poprzez przeprowadzenie testu i zadań praktycznych w trakcie realizacji szkolenia i po jego zakończeniu. Weryfikacji będęą podlegały produkty wytworzone w trakcie szkolenia przez uczestnika oraz umiejętność wskazania na zastosowanie ziół omawianych na szkoleniu. | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Efekty uczenia się Kompetencje:Współpracuje w grupie i aktywnie dzieli się swoimi doświadczeniami z innymi uczestnikami szkolenia Wykazuje zachowania przedsiębiorcze w zakresie możliwości dystrybucji wytworzonych przetworów ziołowych | Kryteria weryfikacji Efekty uczenia się poddane zostaną walidacji poprzez przeprowadzenie testu i zadań praktycznych w trakcie realizacji szkolenia i po jego zakończeniu. W teście i w trakcie burzy mózgów weryfikacji podlegać będą propozycje dystrybucji wskazane przez uczestnika. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
Program szkolenia:
- Specyfika i znaczenie gospodarcze roślin zielarskich
- Zioła w kosmetologii i dietetych
- Receptury kosmetyków ziołowych
- Zajęcia praktyczne receptury kosmetyków ziołowych – np. rozgrzewający olejek, wygładzająca maska do włosów czy pielęgnacja dłoni; wykonanie mydełka
- Przetwory spożywcze na bazie ziół
- Zajęcia praktyczne: np. przygotowanie nalewki, skomponowanie mieszanek z ziół suszonych
- Burza mózgów - jak sprzedać te zioła! Aspekty formalno-prawne dystrybucji przetworów ziołowych
- dyskusja, wymiana doświadczeń odpowiedzi na pytania uczestników
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 8 Specyfikacja i znaczenie gospodarcze roślin zielarskich | Prowadzący dr inż. Małgorzata Wysocka | Data realizacji zajęć 22-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 09:20 | Liczba godzin 00:20 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 8 Zioła w kosmetologii i dietetyce | Prowadzący dr inż. Małgorzata Wysocka | Data realizacji zajęć 22-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:20 | Godzina zakończenia 10:00 | Liczba godzin 00:40 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 8 Receptury kosmetyków ziołowych | Prowadzący dr inż. Małgorzata Wysocka | Data realizacji zajęć 22-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:15 | Godzina zakończenia 11:00 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 8 Zajęcia praktyczne receptury kosmetyków ziołowych- rozgrzewający olejek, wygładzająca maska do włosów czy pielęgnacja dłoni; wykonanie mydełka | Prowadzący dr inż. Małgorzata Wysocka | Data realizacji zajęć 22-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:15 | Godzina zakończenia 11:00 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 8 Przetwory spożywcze na bazie ziół | Prowadzący dr inż. Małgorzata Wysocka | Data realizacji zajęć 22-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:00 | Godzina zakończenia 12:30 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 6 z 8 Zajęcia praktyczne: przygotowanie nalewki, skomponowanie mieszanek z ziół suszonych | Prowadzący dr inż. Małgorzata Wysocka | Data realizacji zajęć 22-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:30 | Godzina zakończenia 13:15 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 7 z 8 Burza mózgów- jak sprzedać te zioła! Aspekty formalno- prawne dystrybucji przetworów ziołowych | Prowadzący dr inż. Małgorzata Wysocka | Data realizacji zajęć 22-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:15 | Godzina zakończenia 14:00 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 8 z 8 Dyskusja, wymiana doświadczeń, odpowiedzi na pytania uczestników | Prowadzący dr inż. Małgorzata Wysocka | Data realizacji zajęć 22-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 14:00 | Godzina zakończenia 14:35 | Liczba godzin 00:35 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto450,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto450,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto90,00 PLN
- Koszt osobogodziny netto90,00 PLN
Prowadzący
Prowadzący
dr inż. Małgorzata Wysocka
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Materiały dla uczestników zapewnia osoba prowadząca zajęcia.
Warunki uczestnictwa
Organizator studiów zastrzega sobie możliwość wprowadzenia zmian w programie studiów.
Liczba godzin: 5
Warunkiem uczestnictwa jest realizacja zapisu w elektronicznym systemie rekrutacyjnym Uczelni Metropolitalnej
Informacje dodatkowe
Usługi realizowane przez Uczelnię Metropolitalną są zwolnione z VAT na podstawie Art. 43 ust. 1 pkt. 26 ustawy o Vat i §3 ust. 1 pkt 13 rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 20.12.2013 r. w sprawie wykonania niektórych przepisów ustawy o podatku od towarów i usług.
Zawarto umowę z WUP w Toruniu w ramach Projektu Kierunek – Rozwój
Adres
Adres
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Wi-fi
- Laboratorium komputerowe
- Udogodnienia dla osób ze szczególnymi potrzebami