Szkolenie- Jak skutecznie prowadzić Social Media i wykorzytać AI w HoReCa
Szkolenie- Jak skutecznie prowadzić Social Media i wykorzytać AI w HoReCa
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Turystyka i hotelarstwo
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Grupa docelowa szkolenia "Jak skutecznie prowadzić Social Media w HoReCa" to menedżerowie i pracownicy branży hotelarsko-gastronomicznej. Adresowane jest do osób odpowiedzialnych za marketing, PR i obsługę klienta w hotelach, restauracjach oraz kawiarniach. Szkolenie zapewnia praktyczne umiejętności efektywnego wykorzystywania platform społecznościowych do budowania marki, zwiększania widoczności, komunikacji z gośćmi oraz generowania sprzedaży. Uczestnicy nauczą się tworzyć atrakcyjne treści, analizować wyniki działań i reagować na opinie klientów. Szkolenie skupia się na wykorzystywaniu nowych trendów i narzędzi w social media. Po ukończeniu uczestnicy będą w stanie skutecznie budować obecność online, angażować klientów i osiągać lepsze wyniki biznesowe w sektorze HoReCa.
- Minimalna liczba uczestników5
- Maksymalna liczba uczestników10
- Data zakończenia rekrutacji14-04-2025
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi16
- Podstawa uzyskania wpisu do BURZnak Jakości Małopolskich Standardów Usług Edukacyjno-Szkoleniowych (MSUES) - wersja 2.0
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Celem edukacyjnym szkolenia jest umożliwienie uczestnikom zdobycia praktycznych umiejętności w zakresie skutecznego wykorzystywania platform społecznościowych w branży hotelarsko-gastronomicznej. Uczestnicy nauczą się tworzyć atrakcyjne treści, planować strategie komunikacji, analizować efektywność działań oraz reagować na opinie klientów. Szkolenie dostarczy praktycznych narzędzi i wskazówek, umożliwiając uczestnikom osiągnięcie lepszych wyników marketingowych oraz strategiczne wykorzystanie.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się - efektywnie wykorzystuje media i platformy społecznościowe do działań marketingowych- zna i używa programy wykorzystujące AI | Kryteria weryfikacji - analizuje skuteczność działań i reaguje na opinie klientów- tworzy atrakcyjne treści audio/video na potrzeby mediów społecznościowych - planuje strategie komunikacji | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
Usługa adresowana jest do menedżerów i pracowników branży hotelarsko-gastronomicznej. Jak również do osób odpowiedzialnych za marketing, PR i obsługę klienta w hotelach, restauracjach oraz kawiarniach.
W celu osiągnięcia zamierzonych celów uczestnik powinien aktywnie uczestniczyć przynajmniej w 80% zajęć.
Minimalna liczba uczestników, która powinna wziąć udział w usłudze to 5 osób.
Usługa jet realizowana w formie godzin zegarowych.
Minimalne wyposażenie sali szkoleniowej to : rzutnik, ekran, flipchart, roll-up, odpowiednia ilość stołów i krzeseł w
zależności od ilości uczestników. Każdy z uczestników powinien posiadać laptop/tablet lub inny odpowiedni sprzęt
elektroniczny umożliwiający wykonywanie poleceń trenera oraz dostęp do internetu. W zależności od potrzeb szkolenia
oraz ilości osób, trener będzie dzielił uczestników na grupy.
-
Social media – ich charakterystyka: TikTok, instagram, facebook, LinkedIN, Youtube
-
Canva dla początkujących: warsztaty, teoria i projektowanie
-
Warsztaty: obróbka foto i video - przydatne programy
-
AI w służbie HoReCa - programy, przykłady i możliwości
-
Google to nie tylko wyszukiwarka – nowe możliwości jako social media
-
Tipy, triki i mało wykorzystywane funkcje na social mediach
-
Gdzie jest nasz klient – wybór social mediów
-
Jakie dane dostarczamy social mediom – zrozumienie i wykorzystywanie ich w praktyce
-
Przykłady dobrze prowadzonych social mediów
-
Przydatne narzędzia do analiz
-
Pomysły na posty – warsztaty
-
Jak przygotować kampanie na Facebooku i Instagramie
-
Przykładowe kampanie i ich wyniki
-
Namierzamy klienta, czyli ustawianie grupy odbiorców - warsztaty
-
Teoria w fotografii i ćwiczenia
-
Warsztaty foto/video
-
Warsztaty: fotografia kulinarna jako sposób na kreatywną naukę fotografii
-
Weryfikacja efektów uczenia
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 18 Social media – ich charakterystyka: TikTok, instagram, facebook, LinkedIN, Youtube | Prowadzący Szczepan Piechota | Data realizacji zajęć 15-04-2025 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 09:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 18 Canva dla początkujących: warsztaty, teoria i projektowanie | Prowadzący Szczepan Piechota | Data realizacji zajęć 15-04-2025 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 11:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 18 Warsztaty: obróbka foto i video - przydatne programy | Prowadzący Szczepan Piechota | Data realizacji zajęć 15-04-2025 | Godzina rozpoczęcia 11:00 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 18 AI w służbie HoReCa - programy, przykłady i możliwości | Prowadzący Szczepan Piechota | Data realizacji zajęć 15-04-2025 | Godzina rozpoczęcia 12:00 | Godzina zakończenia 12:30 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 18 Google to nie tylko wyszukiwarka - mowe możliwości jako social media | Prowadzący Szczepan Piechota | Data realizacji zajęć 15-04-2025 | Godzina rozpoczęcia 12:30 | Godzina zakończenia 13:00 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 6 z 18 Tipy, triki i mało wykorzystywane funkcje na social mediach | Prowadzący Szczepan Piechota | Data realizacji zajęć 15-04-2025 | Godzina rozpoczęcia 13:00 | Godzina zakończenia 13:30 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 7 z 18 Gdzie jest nasz klient - wybór social mediów | Prowadzący Szczepan Piechota | Data realizacji zajęć 15-04-2025 | Godzina rozpoczęcia 13:30 | Godzina zakończenia 14:00 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 8 z 18 Jakie dane dostarczamy social mediom - zrozumienie i wykorzystanie ich w praktyce | Prowadzący Szczepan Piechota | Data realizacji zajęć 15-04-2025 | Godzina rozpoczęcia 14:00 | Godzina zakończenia 15:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 9 z 18 Przykłady dobrze prowadzonych social mediów | Prowadzący Szczepan Piechota | Data realizacji zajęć 15-04-2025 | Godzina rozpoczęcia 15:00 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 10 z 18 Przydatne narzędzia do analiz | Prowadzący Szczepan Piechota | Data realizacji zajęć 16-04-2025 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 09:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 11 z 18 Pomysły na posty - warsztaty | Prowadzący Szczepan Piechota | Data realizacji zajęć 16-04-2025 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 10:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 12 z 18 Jak przygotować kampanie na Facebooku i Instagramie | Prowadzący Szczepan Piechota | Data realizacji zajęć 16-04-2025 | Godzina rozpoczęcia 10:00 | Godzina zakończenia 11:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 13 z 18 Przykładowe kampanie i ich wyniki | Prowadzący Szczepan Piechota | Data realizacji zajęć 16-04-2025 | Godzina rozpoczęcia 11:00 | Godzina zakończenia 11:30 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 14 z 18 Namierzamy klienta, czyli ustawienie grupy odbiorców - warsztaty | Prowadzący Szczepan Piechota | Data realizacji zajęć 16-04-2025 | Godzina rozpoczęcia 11:30 | Godzina zakończenia 12:30 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 15 z 18 Teoria w fotografii i ćwiczenia | Prowadzący Szczepan Piechota | Data realizacji zajęć 16-04-2025 | Godzina rozpoczęcia 12:30 | Godzina zakończenia 13:00 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 16 z 18 Warsztaty foto/video | Prowadzący Szczepan Piechota | Data realizacji zajęć 16-04-2025 | Godzina rozpoczęcia 13:00 | Godzina zakończenia 15:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 17 z 18 Warsztaty: fotografia kulinarna jako sposób na kreatywną naukę fotografii | Prowadzący Szczepan Piechota | Data realizacji zajęć 16-04-2025 | Godzina rozpoczęcia 15:00 | Godzina zakończenia 15:30 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 18 z 18 Weryfikacja efektów uczenia | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 16-04-2025 | Godzina rozpoczęcia 15:30 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 00:30 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto3 075,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto2 500,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto192,19 PLN
- Koszt osobogodziny netto156,25 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Szczepan Piechota
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Uczestnicy otrzymają materiały dydaktyczne w formie plików dokumentów przygotowanych w dowolnym formacie oraz po zakończonym szkoleniu zostanie udostępniona multimedialna prezentacja.
Warunki uczestnictwa
Dysponowanie podstawowym doświadczeniem w marketingu.
Walidacja spełnienia tego kryterium będzie polegać na wywiadzie/rozmowie z uczestniczką/kiem kursu
sprawdzającej umiejętności odnośnie podstawowej znajomości obsługi komputera oraz prowadzeni social mediów.
Wymagania techniczno-sprzętowe:
Każdy uczestnik szkolenia powinien mieć możliwość korzystania z komputera z dostępem do Internetu.
Informacje dodatkowe
Jeśli szkolenie będzie dofinansowany w co najmniej w 70% ze środków publicznych, to usługa szkoleniowa będzie zwolniona z podatku VAT.
Adres
Adres
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Klimatyzacja
- Wi-fi