Szkolenie z zielonych kompetencji i ekologicznych praktyk w firmach branży HoReCa oraz innych współpracujących i świadczących usługi dla branży.
Szkolenie z zielonych kompetencji i ekologicznych praktyk w firmach branży HoReCa oraz innych współpracujących i świadczących usługi dla branży.
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Szkolenie skierowane jest do osób , które chcą podnieść swoje kompetencje i umiejętności w zakresie zielonych kompetencji i ekologicznych praktyk, a przede wszystkim do :
- Właścicieli firm, kadry zarządzającej i personelu przedsiębiorstw branży HoReCa.
- Pracowników i właścicieli firm współpracujących z branżą HoReCa.
- Pracowników i właścicieli firm świadczących usługi dla branży HoReCa.
- Minimalna liczba uczestników2
- Maksymalna liczba uczestników5
- Data zakończenia rekrutacji26-11-2024
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi17
- Podstawa uzyskania wpisu do BURStandard Usługi Szkoleniowo-Rozwojowej PIFS SUS 2.0
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Usługa przygotowuje do wdrażania ekologicznych praktyk oraz efektywnego wykorzystania technicznych narzędzi celem segregacji odpadów i ułatwiania procesów recyklingu.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Planuje procesy w sposobów wspierający zieloną gospodarkę i procesy ekologiczne. | Kryteria weryfikacji • planuje zakupy w sposób zgodny z zieloną gospodarką • dobiera niezbędne ilości potrzebnych materiałów • koordynuje odbiór odpadów z dbałością o zasady recyklingu i praktykami ekologicznymi | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Metoda walidacji Debata swobodna | ||
Efekty uczenia się Wymienia cele praktyk ekologicznych i zielonej gospodarki oraz charakteryzuje je | Kryteria weryfikacji • omawia zasady stosowanie praktyk ekologicznych• wymienia główne cele zielonej gospodarki | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Metoda walidacji Debata swobodna | ||
Efekty uczenia się Stosuje w pracy zasady zgodne z zieloną gospodarką | Kryteria weryfikacji • planuje zakupy w sposób zgodny z zieloną gospodarką • dobiera niezbędne ilości potrzebnych materiałów • koordynuje odbiór odpadów z dbałością o zasady recyklingu i praktykami ekologicznymi | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Metoda walidacji Debata swobodna |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
Szkolenie przygotowuje do wdrażania ekologicznych praktyk związanych z zieloną gospodarką wdrażania współczesnych technologii i technik związanych z zieloną gospodarką przy procesach zachodzących w firmach branży HoReCa oraz zasad skutecznych metody segregacji. Usługa przygotowuje do wdrażania ekologicznych praktyk oraz efektywnego wykorzystania technicznych narzędzi celem segregacji odpadów i ułatwiania procesów recyklingu.
Szkolenie jest realizowane w godzinach zegarowych w które wliczane są przerwy. Szkolenie trwa 18 godzin . W tym część teoretyczna to 9 godzin a zajęcia praktyczne 9 godzin. Zajęcia praktyczne odbywają się w grupie na wspólnych stanowiskach natomiast wykłady dla całej grupy jednocześnie. Przerwy mogą ulec zmianie ze względu na tępo pracy uczestników w trakcie zajęć.
Szkolenie skierowane jest do osób , które chcą podnieść swoje kompetencje i umiejętności w zakresie zielonych kompetencji i ekologicznych praktyk, a przede wszystkim do :
- Właścicieli firm, kadry zarządzającej i personelu przedsiębiorstw branży HoReCa.
- Pracowników i właścicieli firm współpracujących z branżą HoReCa.
- Pracowników i właścicieli firm świadczących usługi dla branży HoReCa.
MODUŁ 1
- Wprowadzenie do szkolenia.
- Cele i oczekiwania.
- Przedstawienie harmonogramu.
MODUŁ 2
- Wprowadzenie do zielonej gospodarki.
- Zasady obiegu zamkniętego
- Wyzwania w zakładzie związane z gospodarką odpadami i emisjami.
MODUŁ 3
- Wyznaczanie procesów do wdrażania praktyk ekologicznych.
- Procesy segregacji.
- Praktyki recyklingu.
- Zasady zmniejszania zużycia energii.
- Potrzeba zmniejszania emisyjności.
MODUŁ 4
- Dyskusja i warsztaty z uczestnikami, identyfikowanie i określanie procesów oraz przykłady działań ekologicznych z omówieniem.
MODUŁ 5
- Zielona gospodarka w procesach produkcyjnych.
- Procesy logistyczno magazynowe a ekologiczne praktyki.
- Porządkowe procesy jako miejsce do stosowania zasad zielonej gospodarki.
- Utrzymanie działania różnych działów w gotowości do świadczenia usług.
- Praktyki ekologiczne w marketingu i wżywanie ich jako argumentu.
- Dyskusja podsumowująca.
MODUŁ 6
- Nowe technologie wspierające zieloną gospodarkę.
- Warsztaty doboru technologi i technik do procesów.
- Opracowanie ekologicznych praktyk dobranych procesów w formie warsztatów.
- Narzędzia techniczne i urządzenia wspierające procesy mające wpływ na zieloną gospodarkę firmy.
MODUŁ 7
- Planowanie procesów produkcyjnych sposobem na stosowanie ekologicznych praktyk.
- Dokładność w działaniach produkcyjnych i innych procesach jako miejsce do stosowania zasad zielonej gospodarki.
- Zasady planowania potrzebnych ilości surowców, środków czystości i zasobów w celu zachowania praktyk ekologicznych.
- Warsztaty z planowania procesów i ilości według podanych zasad z omówieniem.
MODUŁ 8
- Recyklingu w firmie jako sposób na zieloną gospodarkę i oszczędności.
- Segregacja odpadów produkcyjnych.
- Umowy z odbiorcami odpadów jako sposób na praktyki ekologiczne.
- Zasady segregowania innych odpadów recyklingowalnych i nierecyklingowalnych.
- Urządzenia i technologie wspierające.
- Warsztaty z opracowywania procesów z zastosowaniem urządzeń i technologii wspierających zieloną gospodarkę.
MODUŁ 9
- Dobór dostawców w procesach wspierających zieloną gospodarkę.
- Wymagania wobec firm świadczących usługi dla firmy.
- Korelacja procesów ekologicznych z kosztami.
MODUŁ 10
- Tworzenie planu rozwoju zielonych kompetencji i świadomości gospodarki zielonej oraz procesów ekologicznych w formie warsztatów.
- Podsumowanie szkolenia spostrzeżenia i wnioski.
MODUŁ 11
- Walidacja
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 15 MODUŁ 1 | Prowadzący Remigiusz Jasiński | Data realizacji zajęć 27-11-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 09:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 15 MODUŁ 2 | Prowadzący Remigiusz Jasiński | Data realizacji zajęć 27-11-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 10:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 15 MODUŁ 3 | Prowadzący Remigiusz Jasiński | Data realizacji zajęć 27-11-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:00 | Godzina zakończenia 11:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 15 PRZERWA | Prowadzący Remigiusz Jasiński | Data realizacji zajęć 27-11-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:00 | Godzina zakończenia 11:15 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 15 MODUŁ 4 | Prowadzący Remigiusz Jasiński | Data realizacji zajęć 27-11-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:15 | Godzina zakończenia 13:00 | Liczba godzin 01:45 |
Przedmiot / temat zajęć 6 z 15 PRZERWA | Prowadzący Remigiusz Jasiński | Data realizacji zajęć 27-11-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:00 | Godzina zakończenia 13:15 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 7 z 15 MODUŁ 5 | Prowadzący Remigiusz Jasiński | Data realizacji zajęć 27-11-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:15 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 02:45 |
Przedmiot / temat zajęć 8 z 15 MODUŁ 6 | Prowadzący Remigiusz Jasiński | Data realizacji zajęć 28-11-2024 | Godzina rozpoczęcia 07:00 | Godzina zakończenia 09:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 9 z 15 MODUŁ 7 | Prowadzący Remigiusz Jasiński | Data realizacji zajęć 28-11-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 11:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 10 z 15 PRZERWA | Prowadzący Remigiusz Jasiński | Data realizacji zajęć 28-11-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:00 | Godzina zakończenia 11:15 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 11 z 15 MODUŁ 8 | Prowadzący Remigiusz Jasiński | Data realizacji zajęć 28-11-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:15 | Godzina zakończenia 12:30 | Liczba godzin 01:15 |
Przedmiot / temat zajęć 12 z 15 MODUŁ 9 | Prowadzący Remigiusz Jasiński | Data realizacji zajęć 28-11-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:30 | Godzina zakończenia 13:30 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 13 z 15 PRZERWA | Prowadzący Remigiusz Jasiński | Data realizacji zajęć 28-11-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:30 | Godzina zakończenia 13:45 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 14 z 15 MODUŁ 10 | Prowadzący Remigiusz Jasiński | Data realizacji zajęć 28-11-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:45 | Godzina zakończenia 15:30 | Liczba godzin 01:45 |
Przedmiot / temat zajęć 15 z 15 WALIDACJA | Prowadzący Remigiusz Jasiński | Data realizacji zajęć 28-11-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:30 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 00:30 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto4 500,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto4 500,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto264,71 PLN
- Koszt osobogodziny netto264,71 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Remigiusz Jasiński
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Każda osoba biorąca udział w szkoleni otrzyma materiały zawierające przepisy i wskazówki do wykonywanych zadań
Stawka VAT zw obowiązuje przy dofinansowaniu do szkolenia minimum 70%
Warunki uczestnictwa
Uczestnik powinien należeć do grupy docelowej.