Nowoczesne rozwiązania technologiczne stosowane w piekarni - poziom zaawansowany. Szkolenie.
Nowoczesne rozwiązania technologiczne stosowane w piekarni - poziom zaawansowany. Szkolenie.
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaTechniczne / Automatyka i robotyka
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla osób indywidualnychwsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Kadra zarządzająca oraz pracownicy piekarni przy GMINNEJ SPÓŁDZIELENI SAMOPOMOC CHŁOPSKA
w LIDZBARKU 13-230, UL.PRZEMYSŁOWA 3.
- Minimalna liczba uczestników5
- Maksymalna liczba uczestników15
- Data zakończenia rekrutacji05-07-2024
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi40
- Podstawa uzyskania wpisu do BURStandard Usługi Szkoleniowo-Rozwojowej PIFS SUS 2.0
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Celem szkolenia jest:Wdrożenie nowoczesnych rozwiązań technologicznych w oparciu o rozwiązania z zastosowaniem pieca konwekcyjnego.
Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Uczestnik nabędzie wiedze:- rozróżnia pojęcia związane z bhp i ochroną przeciwpożarową - wskazuje wymagania ergonomiczne dla stanowiska pracy w produkcji wyrobów piekarniczych - klasyfikuje nowe maszyny i urządzenia stosowane w produkcji wyrobów piekarniczych | Kryteria weryfikacji Weryfikacja wiedzy na podstawie realizowanych ćwiczeń oraz wykonania zadania końcowego | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Efekty uczenia się Uczestnik:-zna podstawowe funkcje pieca konwekcyjnego; -rozumie zasady wdrożenia nowej linii technologicznej z wykorzystaniem pieca konwekcyjnego; - wytwarza i wdraża nowe rodzaje wyrobów piekarniczych | Kryteria weryfikacji Weryfikacja wiedzy i umiejętności na podstawie realizowanych ćwiczeń i testu | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Uczestnik:-potrafi obsłużyć linię produkcyjną z wykorzystaniem pieca konwekcyjnego. | Kryteria weryfikacji Obserwacja: praktyczna obsługa pieca. | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
1. Bezpieczna i higieniczna praca przy użyciu pieca konwekcyjnego oraz przedstawienie nowatorskich rozwiązań dla przygotowania, magazynowania półproduktów, obróbki termicznej, podgrzewania i diagnozy gotowych wyrobów .
2.Prezentacja podstawowych funkcji programu dla pieca konwekcyjnego.
3.Szczegółowa instrukcja korzystania z funkcji programu na stanowisku piekarz i pomocnik piekarza.
4.Prezentacja wad i zalet nowej linii produkcyjnej w oparciu o piec konwekcyjny.
5.Produkty piekarnicze w oparciu o zastosowanie pieca konwekcyjnego.
6. Monitorowanie gramatury składu ilościowego poszczególnych produktów.
7.Podstawowe zadania oraz specyfika pracy w piekarni w oparciu o linię produkcyjną z zastosowaniem rozwiązań proekologicznych.
8.Test końcowy.
Szkolenie odbywa się w ramach godzin zegarowych, jedna godzina szkolenia = 60 minut. W czasie zajęć przewidziane są dwie 15-sto minutowe przerwy, ustalane w miarę potrzeby z trenerem.
Warunkiem zaliczenia szkolenia jest 100% obecność na zajęciach, aktywny udział w ćwiczeniach i pozytywne zaliczenie testu końcowego.
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 12 Zasady bezpiecznej i higienicznej pracy przy użyciu pieca konwekcyjnego | Prowadzący Michał Siudziński | Data realizacji zajęć 15-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 04:00 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 12 Przedstawienie nowatorskich rozwiązań dla przygotowania, magazynowania półproduktów, obróbki termicznej, podgrzewania i diagnozy gotowych wyrobów . | Prowadzący Michał Siudziński | Data realizacji zajęć 15-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:00 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 04:00 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 12 Przedstawienie nowatorskich rozwiązań dla przygotowania, magazynowania półproduktów, obróbki termicznej, podgrzewania i diagnozy gotowych wyrobów . | Prowadzący Michał Siudziński | Data realizacji zajęć 16-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 09:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 12 Prezentacja podstawowych funkcji programu dla pieca konwekcyjnego. | Prowadzący Michał Siudziński | Data realizacji zajęć 16-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 14:00 | Liczba godzin 05:00 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 12 Szczegółowa instrukcja korzystania z funkcji programu na stanowisku piekarz i pomocnik piekarza. | Prowadzący Michał Siudziński | Data realizacji zajęć 16-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 14:00 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 6 z 12 Szczegółowa instrukcja korzystania z funkcji programu na stanowisku piekarz i pomocnik piekarza. | Prowadzący Michał Siudziński | Data realizacji zajęć 17-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 11:00 | Liczba godzin 03:00 |
Przedmiot / temat zajęć 7 z 12 Prezentacja wad i zalet nowej linii produkcyjnej w oparciu o piec konwekcyjny. | Prowadzący Michał Siudziński | Data realizacji zajęć 17-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:00 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 05:00 |
Przedmiot / temat zajęć 8 z 12 Produkty piekarnicze w oparciu o zastosowanie pieca konwekcyjnego. | Prowadzący Michał Siudziński | Data realizacji zajęć 18-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 13:00 | Liczba godzin 05:00 |
Przedmiot / temat zajęć 9 z 12 Monitorowanie gramatury składu ilościowego poszczególnych produktów. | Prowadzący Michał Siudziński | Data realizacji zajęć 18-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:00 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 03:00 |
Przedmiot / temat zajęć 10 z 12 Monitorowanie gramatury składu ilościowego poszczególnych produktów. | Prowadzący Michał Siudziński | Data realizacji zajęć 19-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 10:00 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 11 z 12 Podstawowe zadania oraz specyfika pracy w piekarni w oparciu o linię produkcyjną z zastosowaniem rozwiązań proekologicznych. | Prowadzący Michał Siudziński | Data realizacji zajęć 19-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:00 | Godzina zakończenia 15:00 | Liczba godzin 05:00 |
Przedmiot / temat zajęć 12 z 12 Test końcowy. | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 19-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:00 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 01:00 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto4 300,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto4 300,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto107,50 PLN
- Koszt osobogodziny netto107,50 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Michał Siudziński
Właściciel piekarni ,cukierni i restauracji, wieloletnie doświadczenie w kierowaniu placówką gastronomiczną serwującą własne wypieki . Trener i wykładowca, przeprowadził szereg szkoleń i warsztatów z branży spożywczej .Instruktor szkoleń związanych z instalacją linii produkcyjnych w piekarstwie,cukiernictwie
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Instrukcja obsługi, skrypt szkoleniowy- program pieca konwekcyjnego
Informacje dodatkowe
Podczas trwania szkolenia przewidziano 15-minutowe przerwy pomiędzy poszczególnymi blokami tematycznymi.
Uczestnicy otrzymują certyfikaty potwierdzające ukończenie szkolenia.
Adres
Adres
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Klimatyzacja
- Wi-fi
- Laboratorium komputerowe
- Udogodnienia dla osób ze szczególnymi potrzebami