Szkolenie - Zarządzanie lokalem gastronomicznym
Szkolenie - Zarządzanie lokalem gastronomicznym
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaBiznes / Zarządzanie przedsiębiorstwem
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla osób indywidualnych
- Grupa docelowa usługi
Osoby dorosłe, z wyłączeniem osób fizycznych prowadzących działalność gospodarczą, które chcą z własnej inicjatywy podnieść swoje kompetencje/kwalifikacje i spełniają jedno z poniższych kryteriów:
a) mieszkają na terenie woj. warmińsko-mazurskiego (w rozumieniu Kodeksu Cywilnego),
b) są zatrudnione na terenie woj. warmińsko-mazurskiego,
c) pobierają naukę na terenie woj. warmińsko-mazurskiego.
- Minimalna liczba uczestników1
- Maksymalna liczba uczestników2
- Data zakończenia rekrutacji16-07-2024
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi28
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat VCC Akademia Edukacyjna
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Usługa "Zarządzanie lokalem gastronomicznym" przygotowuje uczestnika do samodzielnego kierowania działaniami firmy gastronomicznej przy pomocy nowoczesnych metod i narzędzi z uwzględnieniem trendów panujących na rynku gastronomicznych. Po ukończonym szkoleniu uczestnicy będą mogli rozpocząć pracę na stanowisku kierownik/manager gastronomiiEfekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się - | Kryteria weryfikacji - | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
Usługa będzie realizowana w formie zajęć teoretycznych oraz praktycznych. Aby realizacja usługi pozwoliła na osiągnięcie celu konieczne jest wykonanie podczas szkolenia ćwiczeń wskazanych przez trenera. Liczba godzin usługi jest przedstawiona w wymiarze godzin dydaktycznych, przerwy wliczają się do godzin usługi.
PROGRAM SZKOLENIA:
1. Zarządzanie operacyjne
2. Zarządzanie logistyką
3. Zarządzanie personelem
4. Kontrola jakości i BHP w lokalu gastronomicznym
5. Ważność analizy rynku gastronomicznego i śledzenia działań konkurencji.
6. Omówienie trendów i nowości na rynku gastronomicznym.
7. Przyczyny zmian w branży gastronomicznej
8. Programy i systemy informatyczne w nowoczesnym zarządzaniu gastronomią
9. Informatyzacja obsługi konsumentów
10. Zarządzanie finansami
11. Innowacyjne typy placówek
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 20 Zarządzanie operacyjne - teoria | Prowadzący Tomasz Suchecki | Data realizacji zajęć 17-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 10:30 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 20 Zarządzanie operacyjne zajęcia praktyczne- c.d | Prowadzący Tomasz Suchecki | Data realizacji zajęć 17-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:45 | Godzina zakończenia 12:15 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 20 Zarządzanie logistyką | Prowadzący Tomasz Suchecki | Data realizacji zajęć 17-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:15 | Godzina zakończenia 13:00 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 20 Przerwa | Prowadzący Tomasz Suchecki | Data realizacji zajęć 17-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:00 | Godzina zakończenia 13:30 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 20 Zarządzanie logistyką - ćwiczenia | Prowadzący Tomasz Suchecki | Data realizacji zajęć 17-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:30 | Godzina zakończenia 14:15 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 6 z 20 Zarządzanie personelem | Prowadzący Tomasz Suchecki | Data realizacji zajęć 17-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 14:15 | Godzina zakończenia 15:45 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 7 z 20 Kontrola jakości i BHP w lokalu gastronomicznym | Prowadzący Tomasz Suchecki | Data realizacji zajęć 18-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 10:30 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 8 z 20 Przerwa | Prowadzący Tomasz Suchecki | Data realizacji zajęć 18-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:30 | Godzina zakończenia 10:45 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 9 z 20 Ważność analizy rynku gastronomicznego i śledzenia działań konkurencji | Prowadzący Tomasz Suchecki | Data realizacji zajęć 18-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:45 | Godzina zakończenia 12:15 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 10 z 20 Omówienie trendów i nowości na rynku gastronomicznym | Prowadzący Tomasz Suchecki | Data realizacji zajęć 18-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:15 | Godzina zakończenia 13:00 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 11 z 20 Przerwa | Prowadzący Tomasz Suchecki | Data realizacji zajęć 18-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:00 | Godzina zakończenia 13:30 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 12 z 20 Przyczyny zmian w branży gastronomicznej | Prowadzący Tomasz Suchecki | Data realizacji zajęć 18-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:30 | Godzina zakończenia 14:15 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 13 z 20 Programy i systemy informatyczne w nowoczesnym zarządzaniu gastronomią | Prowadzący Tomasz Suchecki | Data realizacji zajęć 18-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 14:15 | Godzina zakończenia 16:30 | Liczba godzin 02:15 |
Przedmiot / temat zajęć 14 z 20 Informatyzacja obsługi konsumentów | Prowadzący Tomasz Suchecki | Data realizacji zajęć 19-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 10:30 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 15 z 20 Przerwa | Prowadzący Tomasz Suchecki | Data realizacji zajęć 19-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:30 | Godzina zakończenia 10:45 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 16 z 20 Zarządzanie finanansami - teoria | Prowadzący Tomasz Suchecki | Data realizacji zajęć 19-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:45 | Godzina zakończenia 13:00 | Liczba godzin 02:15 |
Przedmiot / temat zajęć 17 z 20 Przerwa | Prowadzący Tomasz Suchecki | Data realizacji zajęć 19-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:00 | Godzina zakończenia 13:30 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 18 z 20 Zarządzanie finansami - ćwiczenia | Prowadzący Tomasz Suchecki | Data realizacji zajęć 19-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:30 | Godzina zakończenia 15:00 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 19 z 20 Innowacyjne typy placówek | Prowadzący Tomasz Suchecki | Data realizacji zajęć 19-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:00 | Godzina zakończenia 15:45 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 20 z 20 Walidacja | Prowadzący - | Data realizacji zajęć 19-07-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:45 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 00:15 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto5 200,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto5 200,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto185,71 PLN
- Koszt osobogodziny netto185,71 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Tomasz Suchecki
Posiada ponad 15 letnie doświadczenie w branży gastronomicznej. Skuteczny manager. Szeroką wiedzę i bogate doświadczenie z zakresu zarządzania lokalami gastronomicznymi zdobywał będąc właścicielem Pubu SARP, Po Prostu, Revolver Rock Cafe, Galerii Pub,oraz Restauracji Kontrasty. Jako Manager związany był między innymi z Klubem Strefa 51, Flesz, Baszta oraz Havana Club. Do prowadzenia lokali zawsze podchodzi z pasją oraz wyczuciem potrzeb gości. Podczas 17 letniego doświadczenia w prowadzeniu przedsiębiorstw gastronomicznych zdobył umiejętności m.in. w zakresie prowadzenia lokalu, Food Costu, doboru menu, zarządzania i motywowania pracowników oraz dbałości o Gościa. Poznał wiele metod zarządzania, które wdrażał i sprawdzał we własnych lokalach gastronomicznych. Dzięki szerokiej wiedzy, doświadczeniu, otwartości na nowości, umiejętności obserwacji, znajomości trendów w gastronomii, a także umiejętnego korzystania z różnych metod zarządzania pomaga zarządzać przedsiębiorcom ich lokalami z sukcesem. W ciągu ostatnich 5 lat prowadził m.in. szkolenia: zarządzania lokalem gastronomicznym, kalkulacji kosztów, doboru menu, budowania wizerunku lokalu gastronomicznego, zarządzania personelem czy zarządzania zmianą.
Ukończył następujące szkolenia z zakresu gastronomii:
Kurs pedagogiczny dla instruktorów nauki zawodu (2021)
Zakładam własną firmę – Jak zostać restauratorem (2023)
Menadżer gastronomii (2023)
Wykształcenie wyższe. Technik gastronom
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Niezbędne materiały do przeprowadzenia szkolenia zapewnia organizator.
Warunki uczestnictwa
Warunkiem skorzystania z usługi rozwojowej jest zapis na szkolenie za pośrednictwem Bazy Usług Rozwojowych.
Informacje dodatkowe
W czasie szkolenia przewidziane są krótkie przerwy wg potrzeb uczestników.
W cenę usługi nie są wliczone koszty noclegów i wyżywienia.
Liczba godzin usług przedstawiona jest w wymiarze godzin dydaktycznych, przerwy wliczają się do godzin usługi.
Adres
Adres
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Wi-fi