Nowoczesne trendy w dietetyce
Możliwość dofinansowania
Nowoczesne trendy w dietetyce
Numer usługi 2024/06/23/36993/2193731
7 770,00 PLN
brutto
7 770,00 PLNnetto
185,00 PLNbrutto/h
185,00 PLNnetto/h
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaZdrowie i medycyna / Zdrowie publiczne
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla osób indywidualnychwsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Grupą docelową są dietetycy oraz wszystkie osoby zainteresowane zdrowym stylem życia pragnące zyskać wiedzę dotyczącą nowoczesnych trendów w dietetyce.
- Minimalna liczba uczestników1
- Maksymalna liczba uczestników10
- Data zakończenia rekrutacji20-08-2024
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi42
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat VCC Akademia Edukacyjna
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Kurs pozwala poszerzyć wiedzę dotyczącą nowoczesnych trendów w dietetyce, w tym dotyczącą nowoczesnych aplikacji i kalkulatorów diet oraz najnowszych doniesień naukowych dotyczących żywienia i modnych diet.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Uczestnik zna rzetelne źródła wiedzy dotyczącej dietetyki dostępne w Internecie. | Kryteria weryfikacji 1. Potrafi wymienić bazy danych publikujące wyniki badań naukowych.2. Zna zasady korzystania z naukowych baz danych. 3. Potrafi wyszukać badania odpowiadające na zadane pytanie. | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Efekty uczenia się Uczestnik zna i potrafi wykorzystać w praktyce aplikacje dietetyczne i kalkulatory diet. | Kryteria weryfikacji 1. Zna zasady działania najpopularniejszych aplikacji dietetycznych.2. Potrafi korzystać z kalkulatorów diet. | Metoda walidacji Obserwacja w warunkach rzeczywistych |
Efekty uczenia się Uczestnik zna pojęcie superfoods i potrafi włączyć je do diety. | Kryteria weryfikacji 1. Potrafi wyjaśnić czym są superfoods. 2. Zna najpopularniejsze produkty spożywcze zaliczane do tej kategorii i potrafi wymienić ich prozdrowotne właściwości. 3. Potrafi zaplanować dietę bogatą w superfoods. | Metoda walidacji Test teoretyczny |
Efekty uczenia się Uczestnik zna modne diety. | Kryteria weryfikacji 1. Potrafi wymienić najmodniejsze diety w ostatnich latach.2. Zna ranking diet 2024. 3. Umie wyjaśnić zalety najlepszych diet. 4. Potrafi znaleźć wady najgorszych diet. | Metoda walidacji Debata swobodna |
Efekty uczenia się Uczestnik zna pojęcie "Clean Label'. | Kryteria weryfikacji 1. Potrafi zdefiniować pojęcie "Clean Label".2. Zna zasady przyznawania tego certyfikatu. 3. Potrafi wymienić produkty spożywcze, które uzyskały certyfikat. 4. Wie, którzy producenci posiadają w swojej ofercie produkty, które zostały oznaczone tym symbolem. | Metoda walidacji Debata swobodna |
Efekty uczenia się Uczestnik wie czym jest nutrigenomika. | Kryteria weryfikacji 1. Zna wpływ składników diety na geny człowieka.2. Wie czym jest programowanie żywieniowe. 3. Potrafi zaplanować jadłospis skupiający się na profilaktyce chorób dietozależnych. | Metoda walidacji Debata swobodna |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Pytanie 1. Czy dokument potwierdzający uzyskanie kompetencji zawiera opis efektów uczenia się?
Po ukończeniu szkolenia uczestnik otrzyma zaświadczenie potwierdzające uzyskanie kompetencji zawierające opis efektów uczenia się.
Pytanie 2. Czy dokument potwierdza, że walidacja została przeprowadzona w oparciu o zdefiniowane w efektach uczenia się kryteria ich weryfikacji?
Dokument potwierdza, że walidacja została przeprowadzona w oparciu o zdefiniowane w efektach uczenia się kryteria ich weryfikacji.
Pytanie 3. Czy dokument potwierdza zastosowanie rozwiązań zapewniających rozdzielenie procesów kształcenia i szkolenia od walidacji?
Dokument potwierdza zastosowanie rozwiązań zapewniających rozdzielenie procesów kształcenia i szkolenia od walidacji.
Program
Program
- Internet a dietetyka
- Aplikacje i kalkulatory diet
- Superfoods – czy zawsze bezkonkurencyjne?
- Modne diety
- Breatharianie
- Frutarianie
- Post przerywany
- Ranking diet 2024 – najlepsze i najgorsze diety według U.S. News&World Report
- Clean Label – czysta etykieta to czyste zdrowie?
- Nutrigenomika i programowanie żywieniowe
Metody szkolenia:
- Wykłady
- Prezentacje multimedialne
- Ćwiczenia praktyczne
- Konsultacje indywidualne
Harmonogram
Harmonogram
Liczba przedmiotów/zajęć: 0
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Brak wyników. |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto7 770,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto7 770,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto185,00 PLN
- Koszt osobogodziny netto185,00 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Liczba prowadzących: 0
Brak wyników.
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Uczestnik otrzymuje materiały szkoleniowe: długopis, notatnik i teczkę z materiałami dydaktycznymi.
Informacje dodatkowe
1 godzina dydaktyczna szkolenia to 45 minut.
Adres
Adres
ul. Aleksandra Fredry 38B
59-300 Lubin
woj. dolnośląskie
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Klimatyzacja
- Wi-fi
- Laboratorium komputerowe
- Udogodnienia dla osób ze szczególnymi potrzebami
Kontakt
Kontakt
Janina Witkowska
E-mail
kontakt.wikaz@gmail.com
Telefon
(+48) 786 100 562