Skuteczna sprzedaż dla Gości indywidualnych w hotelu – szkolenie
Skuteczna sprzedaż dla Gości indywidualnych w hotelu – szkolenie
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Turystyka i hotelarstwo
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Szkolenie dedykowane jest pracownikom Hotelu Salve – działom recepcji, rezerwacji oraz marketingu w hotelu, których pracownicy stanowią grupę docelową szkolenia. Szkolenie jest kierowane zarówno do osób posiadających doświadczenie w branży HoReCa, jak również do osób nowozatrudnionych.
- Minimalna liczba uczestników4
- Maksymalna liczba uczestników15
- Data zakończenia rekrutacji03-09-2024
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi16
- Podstawa uzyskania wpisu do BURStandard Usługi Szkoleniowo-Rozwojowej PIFS SUS 2.0
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Usługa przygotowuje uczestników do samodzielnej profesjonalnej sprzedaży B2C w branży HoReCa, w tym przeprowadzania skutecznych rozmów z Gościem B2C, budowania guest experience (sprzedaż poprzez doświadczenia), skutecznej sprzedaży poprzez maila, telefon i relacji bezpośredniej, negocjacji poprzez up-selling i cross-selling oraz wykonywania sprzedaży aktywnej w B2C. Szkolenie gwarantuje zwiększenie sprzedaży o minimum 10% w miesiąc po zakończeniu szkolenia.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Na poziomie wiedzy uczestnicy szkolenia: definiują modelowy proces sprzedaży w 5 krokach, definiują sprzedaż poprzez guest experience, charakteryzują techniki sprzedaży aktywnej i negocjacji, charakteryzują techniki up-selling i cross-selling dedykowanych hotelom, definiują mocne i słabe strony sprzedażowe swojej konkurencji. | Kryteria weryfikacji Uczestnicy w ramach szkolenia będą w formie warsztatu ćwiczyć wskazane treści, rozwiązywać case study oraz przeprowadzać rozmowy sprzedażowe z klientem w oparciu o poznane techniki i zasady. Będą wtedy weryfikowane ich nabyte umiejętności. W celu weryfikacji efektów uczenia się posłuży pomiar efektów o charakterze ankiety poszkoleniowej oraz wywiad z przełożonymi uczestników po ustalonym okresie. | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Efekty uczenia się Na poziomie umiejętności uczestnicy będą zwiększać obroty poprzez wdrożenie aktywnej sprzedaży oraz akcje specjalne dla Gości B2C, skutecznie komunikować i finalizować sprzedaż emocjami i poprzez storytelling, prowadzić skuteczną komunikację sprzedażową poprzez telefon, mail i w relacji bezpośredniej, budować guest experience, zastosować nowe techniki negocjacji i modelowanie zachowań w sprzedaży. | Kryteria weryfikacji Uczestnicy w ramach szkolenia będą w formie warsztatu ćwiczyć wskazane treści, rozwiązywać case study oraz przeprowadzać rozmowy sprzedażowe z klientem w oparciu o poznane techniki i zasady. Będą wtedy weryfikowane ich nabyte umiejętności. W celu weryfikacji efektów uczenia się posłuży pomiar efektów o charakterze ankiety poszkoleniowej oraz wywiad z przełożonymi uczestników po ustalonym okresie. | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Efekty uczenia się Na poziomie kompetencji społecznych uczestnicy zbudują świadomość skutecznego prowadzenia sprzedaży w branży HoReCa, zaangażowanie w wykorzystanie w praktyce narzędzi sprzedażowych, zdobywają większą pewność siebie, zwiększą samodzielne działania na stanowisku, będą zmotywowani dzięki przyswojonej wiedzy i umiejętnościom do zwiększenia wyniku sprzedażowego. | Kryteria weryfikacji Uczestnicy w ramach szkolenia będą w formie warsztatu ćwiczyć wskazane treści, rozwiązywać case study oraz przeprowadzać rozmowy sprzedażowe z klientem w oparciu o poznane techniki i zasady. Będą wtedy weryfikowane ich nabyte umiejętności. W celu weryfikacji efektów uczenia się posłuży pomiar efektów o charakterze ankiety poszkoleniowej oraz wywiad z przełożonymi uczestników po ustalonym okresie. | Metoda walidacji Wywiad swobodny |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
Szkolenie jest kierowane jest zarówno do osób posiadających doświadczenie w branży HoReCa, jak i do osób nowozatrudnionych.
Dla zwiększenia skuteczności szkolenia warto, aby w szkoleniu wzięło udział co najmniej 4 pracowników, ale nie więcej niż 15 osób.
Usługa ma charakter zamknięty i jest dedykowana potrzebom hotelu Salve. Osoby będą przeszkolone w ramach 1 grupy szkoleniowej w czasie dwudniowego szkolenia.
Dla realizacji szkolenia wymagane jest sala konferencyjna mieszcząca do 15 osób wyposażona w: krzesła, stół/stoliki, tablicę flipchart, papier, mazaki. Część praktyczna szkolenia (training on the job) będzie przeprowadzona w recepcji.
Stanowiska komputerowe nie będą wymagane. Materiały szkoleniowe organizatora będą miały formę drukowaną lub elektroniczną i zostaną przesłane przed szkoleniem.
Usługa jest realizowana w godzinach zegarowych ( 60-minutowych).
Dzień 1
1. Guest experience – sprzedaż przez doświadczenia
- Jak sprzedawać dziś przez budowanie doświadczeń Gościa?
- Otwarcie sprzedaży otwarciem szans na skuteczną finalizację.
- Sprzedaż u Twojej konkurencji – analiza i praktyczne case studies.
2. Modelowy proces sprzedaży
- Modelowy proces sprzedaży w 5 prostych krokach.
- Jak skutecznie finalizować sprzedaż – emocjami i storytelling.
- Czym jest dziś sprzedaż reaktywna z inicjatywą?
3. Komunikacja sprzedażowa B2C
- Przez telefon,
- Przez maila,
- W relacji bezpośredniej.
Dzień 2
1. Up-selling i cross-selling narzędziem negocjacji
- Dlaczego dosprzedaż decyduje dziś o sukcesie w sprzedaży?
- Up selling i cross selling metodą na budowanie guest experience.
- Training on the job – warsztaty praktyczne z dosprzedaży.
2. Jak negocjować skutecznie?
- Negocjacje strategicznym elementem sprzedaży.
- Techniki negocjacji i modelowanie zachowań.
- Sprzedaż przez style osobowości
3. Po co nam ta sprzedaż aktywna?
- Czym jest sprzedaż aktywna?
- Jak budować aktywnie lojalność Gości B2C.
- Akcje specjalne w sprzedaży aktywnej.
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 8 Guest experience – sprzedaż przez doświadczenia | Prowadzący Patrycja Brychcy-Zygiel | Data realizacji zajęć 04-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 03:00 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 8 przerwa | Prowadzący Patrycja Brychcy-Zygiel | Data realizacji zajęć 04-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:00 | Godzina zakończenia 12:15 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 8 Modelowy proces sprzedaży | Prowadzący Patrycja Brychcy-Zygiel | Data realizacji zajęć 04-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:15 | Godzina zakończenia 15:15 | Liczba godzin 03:00 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 8 Komunikacja sprzedażowa B2C | Prowadzący Patrycja Brychcy-Zygiel | Data realizacji zajęć 04-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:15 | Godzina zakończenia 17:15 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 8 Up-selling i cross-selling narzędziem negocjacji | Prowadzący Patrycja Brychcy-Zygiel | Data realizacji zajęć 05-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 03:00 |
Przedmiot / temat zajęć 6 z 8 przerwa | Prowadzący Patrycja Brychcy-Zygiel | Data realizacji zajęć 05-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:00 | Godzina zakończenia 12:15 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 7 z 8 Jak negocjować skutecznie? | Prowadzący Patrycja Brychcy-Zygiel | Data realizacji zajęć 05-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:15 | Godzina zakończenia 15:15 | Liczba godzin 03:00 |
Przedmiot / temat zajęć 8 z 8 Po co nam ta sprzedaż aktywna? | Prowadzący Patrycja Brychcy-Zygiel | Data realizacji zajęć 05-09-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:15 | Godzina zakończenia 17:15 | Liczba godzin 02:00 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto2 080,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto2 080,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto130,00 PLN
- Koszt osobogodziny netto130,00 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Patrycja Brychcy-Zygiel
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
Materiały szkoleniowe organizatora będą miały formę skryptów: drukowaną lub elektroniczną i zostaną przesłane przed szkoleniem.
Informacje dodatkowe
Podstawa prawna zwolnienia z VAT: § 3 ust. 1 pkt 14 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 20 grudnia 2013 r. w sprawie zwolnień od podatku od towarów i usług oraz warunków stosowania tych zwolnień
Adres
Adres
Udogodnienia w miejscu realizacji usługi
- Wi-fi