Wyjątkowa obsługa Gościa - profesjonalne szkolenie dla pracowników gastronomii
Wyjątkowa obsługa Gościa - profesjonalne szkolenie dla pracowników gastronomii
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Szkoelnie dedykowane jest dla pracowników branży gastronomicznej odpowiedzialnych za obsługę Gości. Wymagany minimalny staż pracy - 3 miesiące.
- Minimalna liczba uczestników3
- Maksymalna liczba uczestników5
- Data zakończenia rekrutacji07-08-2024
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi15
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Szkolenie "Akademia profesjonalnego pracownika branży gastronomicznej" przygotowuje uczestników do skutecznej obsługi Gościa restauracji oraz uzyskania większego wolumenu sprzedaży.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Definiuje system pracy i obsługi kelnerskiej | Kryteria weryfikacji Określa system pracy i obsługi kelnerskiej w swojej restauracji | Metoda walidacji Analiza dowodów i deklaracji |
Efekty uczenia się Organizuje pracę na stanowisku kelner | Kryteria weryfikacji Potrafi zorganizować swój czas pracy podczas zmiany, definiuje swoje priorytety na stanowisku kelnera | Metoda walidacji Analiza dowodów i deklaracji |
Efekty uczenia się Przygotowuje salę na przyjście Gościa | Kryteria weryfikacji Organizuje nakrycia stołu zgodne ze standardami restauracji | Metoda walidacji Analiza dowodów i deklaracji |
Efekty uczenia się Deifiniuje podstawowe informacje o menu | Kryteria weryfikacji Definiuje menu swojego miejsca pracy, potrafi opowiedzieć o nim w razie potrzeby Gościom | Metoda walidacji Analiza dowodów i deklaracji |
Efekty uczenia się Rozróżnia style obsługi Gościa | Kryteria weryfikacji Dostosowuje style obsługi do Gości | Metoda walidacji Analiza dowodów i deklaracji |
Efekty uczenia się Stosuje up selling i cross selling | Kryteria weryfikacji Wykonuje dodatkowe czynności sprzedażowe, wpływające na obroty restauracji | Metoda walidacji Analiza dowodów i deklaracji |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
Moduł 1: Kelner - zawód i sposób na życie. Kultura osobista, higiena i dbałość o własny wizerunek, kształtowanie pewności siebie, cechy osobowe.
Moduł 2: Predyspozycje do pracy w Twoim lokalu.
Moduł 3: System pracy i obsługi kelnerskiej, system POS, rozliczenia.
Moduł 4: Organizacja i techniki pracy w zespole.
Moduł 5: Wyposażenie sali i wyposażenie techniczne.
Moduł 6: Kelner to nie napęd do tacy - osobiste wyposażenie kelnera oraz narzędzia potrzebne do pracy.
Moduł 7: Restauracja - sala dla Gości - jesteś managerem atmosfery (klimat miejsca i jego otoczenia)
Moduł 8: Gość - co powinieneś wiedzieć - typologia gościa.
Moduł 9: Produkt - podstawowe informacje o menu, a sztuka opowieści o daniach i napojach.
Moduł 10: Strategia współpracy - restauracja jako jeden organizm.
Moduł 11: Powitanie Gościa - strategie.
Moduł 12: Podanie menu - prawidłowa postawa, mowa ciała.
Moduł 13: Przyjęcie zamówienia - sztuka gościnności - up selling.
Moduł 14: Wizyta kurtuazyjna - cross selling.
Moduł 15: Sposoby na poruszanie się w rewirach, technika, ceremonie, rytuały.
-
-
Szkolenie ma charakter praktyczny i aktywizujący w celu wypracowania najkorzystniejszego podejścia oraz rozwiązań dla organizacji.
-
Szkoelnie dedykowane jest dla pracowników branży gastronomicznej odpowiedzialnych za obsługę Gości. Wymagany minimalny staż pracy - 3 miesiące.
-
Warunki niezbędne do spełnienia, aby realizacja usługi pozwoliła na osiągniecie głównego celu: Aby osiągnąć główny cel usługi uczestnicy muszą wziąć udział w szkoleniu (100 % obecności)
-
Usługa realizowane jest w godzinach dydaktycznych (1 godzina dydatktyczna = 60 minut)
-
W ramach realizacji szkolenia uczestnicy otrzymują materiały merytoryczne w formie prezentacji. Materiały wysyłane są na adresy mailowe uczestników szkolenia.
- Trener na bieżąco - w trakcie trwania usługi weryfikuje postępy i ocenia efekty uczenia. Po zakończonej usłudze zostaje przeprowadzona walidacja, oparta o założone kryteria weryfikacji efektów uczenia się, realizowana jest z zachowaniem rozdzielności funkcji.
- Przerwy wliczone są w czas trwania szkolenia.
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 17 Moduł 1: Kelner - zawód i sposób na życie. Kultura osobista, higiena i dbałość o własny wizerunek, kształtowanie pewności siebie, cechy osobowe | Prowadzący Anna Knapczyk | Data realizacji zajęć 08-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 09:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 17 Moduł 2: Predyspozycje do pracy w Twoim lokalu | Prowadzący Anna Knapczyk | Data realizacji zajęć 08-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 09:30 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 17 Moduł 3: System pracy i obsługi kelnerskiej, system POS, rozliczenia | Prowadzący Anna Knapczyk | Data realizacji zajęć 08-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:30 | Godzina zakończenia 10:30 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 17 Moduł 4: Organizacja i techniki pracy w zespole | Prowadzący Anna Knapczyk | Data realizacji zajęć 08-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:30 | Godzina zakończenia 11:30 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 17 Moduł 5: Wyposażenie sali i wyposażenie techniczne | Prowadzący Anna Knapczyk | Data realizacji zajęć 08-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:30 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 00:30 |
Przedmiot / temat zajęć 6 z 17 Przerwa | Prowadzący Anna Knapczyk | Data realizacji zajęć 08-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:00 | Godzina zakończenia 12:15 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 7 z 17 Moduł 6: Kelner to nie napęd do tacy - osobiste wyposażenie kelnera oraz narzędzia potrzebne do pracy | Prowadzący Anna Knapczyk | Data realizacji zajęć 08-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:15 | Godzina zakończenia 13:00 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 8 z 17 Moduł 7: Restauracja - sala dla Gości - jesteś managerem atmosfery (klimat miejsca i jego otoczenia) | Prowadzący Anna Knapczyk | Data realizacji zajęć 08-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:00 | Godzina zakończenia 14:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 9 z 17 Moduł 8: Gość - co powinieneś wiedzieć - typologia gościa | Prowadzący Anna Knapczyk | Data realizacji zajęć 08-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 14:00 | Godzina zakończenia 15:30 | Liczba godzin 01:30 |
Przedmiot / temat zajęć 10 z 17 Moduł 9: Produkt - podstawowe informacje o menu, a sztuka opowieści o daniach i napojach | Prowadzący Anna Knapczyk | Data realizacji zajęć 09-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 09:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 11 z 17 Moduł 10: Strategia współpracy - restauracja jako jeden organizm | Prowadzący Anna Knapczyk | Data realizacji zajęć 09-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 10:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 12 z 17 Moduł 11: Powitanie Gościa - strategie | Prowadzący Anna Knapczyk | Data realizacji zajęć 09-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:00 | Godzina zakończenia 11:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 13 z 17 Moduł 12: Podanie menu - prawidłowa postawa, mowa ciała | Prowadzący Anna Knapczyk | Data realizacji zajęć 09-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:00 | Godzina zakończenia 12:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 14 z 17 Przerwa | Prowadzący Anna Knapczyk | Data realizacji zajęć 09-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:00 | Godzina zakończenia 12:15 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 15 z 17 Moduł 13: Przyjęcie zamówienia - sztuka gościnności - up selling | Prowadzący Anna Knapczyk | Data realizacji zajęć 09-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 12:15 | Godzina zakończenia 13:00 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 16 z 17 Moduł 14: Wizyta kurtuazyjna - cross selling | Prowadzący Anna Knapczyk | Data realizacji zajęć 09-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:00 | Godzina zakończenia 14:15 | Liczba godzin 01:15 |
Przedmiot / temat zajęć 17 z 17 Moduł 15: Sposoby na poruszanie się w rewirach, technika, ceremonie, rytuały | Prowadzący Anna Knapczyk | Data realizacji zajęć 09-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 14:15 | Godzina zakończenia 15:30 | Liczba godzin 01:15 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto2 820,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto2 820,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto188,00 PLN
- Koszt osobogodziny netto188,00 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Anna Knapczyk
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
W ramach realizacji szkolenia uczestnicy otrzymują materiały merytoryczne w formie prezentacji. Materiały wysyłane są na adresy mailowe uczestników szkolenia.
Warunki uczestnictwa
Szkoelnie dedykowane jest dla pracowników branży gastronomicznej odpowiedzialnych za obsługę Gości.
Wymagany minimalny staż pracy - 3 miesiące.
Koszt szkolenia nie zawiera kosztów dojazdu, zakwaterowania oraz wyżywienia, a także kosztów środków trwałych.
Informacje dodatkowe
Usługa zwolniona z VAT na podstawie §3 ust.1 pkt 14 rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 20.12.2013 r. w sprawie zwolnień od podatku od towarów i usług oraz warunków stosowania tych zwolnień (Dz.U. z 2015 r., poz.736).