Profesjonalny Manager Gastronomii - szkolenie
Profesjonalny Manager Gastronomii - szkolenie
Informacje podstawowe
Informacje podstawowe
- KategoriaInne / Gastronomia
- Sposób dofinansowaniawsparcie dla pracodawców i ich pracowników
- Grupa docelowa usługi
Grupą docelową są pracownicy pracujący na stanowiskach gastronomicznych, którzy chcą podnieść swoje kompetencje oraz zdobyć wiedzę na temat zarządzania w gastronomii. Wymagany minimalny staż pracy wynoszący 3 miesiące na stanowiskach gastronomicznych.
- Minimalna liczba uczestników3
- Maksymalna liczba uczestników5
- Data zakończenia rekrutacji11-08-2024
- Forma prowadzenia usługistacjonarna
- Liczba godzin usługi8
- Podstawa uzyskania wpisu do BURCertyfikat systemu zarządzania jakością wg. ISO 9001:2015 (PN-EN ISO 9001:2015) - w zakresie usług szkoleniowych
Cel
Cel
Cel edukacyjny
Profesjonalny Manager Gastronomii - szkolenie - przygotowuje uczestników szkolenia do zarządzania przedsiębiorstwem, poprawnego liczenia all costu, budowania oferty oraz zwiększania sprzedaży.Efekty uczenia się oraz kryteria weryfikacji ich osiągnięcia i Metody walidacji
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji | Metoda walidacji |
---|---|---|
Efekty uczenia się Poprawnie liczy all cost i analizuje wyniki. | Kryteria weryfikacji Umiejętnie zarządza wynikami restauracji oraz na bieżąco liczy all cost. | Metoda walidacji Analiza dowodów i deklaracji |
Efekty uczenia się Definiuje zasadę Pareto. | Kryteria weryfikacji Opisuje zjawiska ekonomiczne związane z zasadą Pareto. | Metoda walidacji Analiza dowodów i deklaracji |
Efekty uczenia się Stosuje proste metody zachwycania Gości. | Kryteria weryfikacji Wykorzystuje poznane metody obsługi Gości. | Metoda walidacji Analiza dowodów i deklaracji |
Efekty uczenia się Buduje ofertę i zwiększa sprzedaż imprez. | Kryteria weryfikacji Umiejętnie zarządza sprzedażą imprez i buduje ofertę dostosowaną do sezonu/klientów. | Metoda walidacji Analiza dowodów i deklaracji |
Efekty uczenia się Reaguje na hejt i negatywne opinie w Internecie | Kryteria weryfikacji W odpowiedni i szybki sposób reaguje na negatywne opinie w sieci. | Metoda walidacji Analiza dowodów i deklaracji |
Efekty uczenia się Organizuje odprawy, aby zmotywować pracowników | Kryteria weryfikacji Deleguje zadania podczas odpraw. | Metoda walidacji Analiza dowodów i deklaracji |
Efekty uczenia się Wzmacnia pozycję na rynku | Kryteria weryfikacji Dba o dobre imię restauracji, reagując w prawidłowy sposób na incydenty, rozszerzając ofertę, utrzymując wysoki poziom obsługi Gościa. | Metoda walidacji Analiza dowodów i deklaracji |
Kwalifikacje i kompetencje
Kwalifikacje
Kompetencje
Usługa prowadzi do nabycia kompetencji.Warunki uznania kompetencji
Program
Program
1. Moduł 1: Jak poprawnie liczyć all cost i analizować wyniki.
2. Moduł 2: Zasada Pareto w recepturze i sprzedaży
3. Moduł 3: Najczęstsze przyczyny rotacji personelu, czyli czym kieruje się pracownik opuszczając miejsce pracy?
4. Moduł 4: Efekt "WOW", czyli proste metody jak zachwycić Gościa i być innowacyjnym na rynku.
5. Moduł 5: Jak zbudować ofertę lub zwiększyć sprzedaż imprez.
6. Moduł 6: Jak odpowiadać na hejt i negatywne opinie w Internecie.
7. Moduł 7: Feedback jako wzmacnianie pozycji na rynku.
8. Moduł 8: Jak wprowadzić plan podniesienia kompetencji na każdym stanowisku?
-
Szkolenie ma charakter praktyczny i aktywizujący w celu wypracowania najkorzystniejszego podejścia oraz rozwiązań dla organizacji.
-
Grupą docelową są pracownicy pracujący na stanowiskach gastronomicznych, którzy chcą podnieść swoje kompetencje oraz zdobyć wiedzę na temat zarządzania w gastronomii. Wymagany minimalny staż pracy wynoszący 3 miesiące na stanowiskach gastronomicznych.
-
Warunki niezbędne do spełnienia, aby realizacja usługi pozwoliła na osiągniecie głównego celu: Aby osiągnąć główny cel usługi uczestnicy muszą wziąć udział w szkoleniu (100 % obecności)
-
Usługa realizowane jest w godzinach dydaktycznych (1 godzina dydatktyczna = 60 minut)
-
W ramach realizacji szkolenia uczestnicy otrzymują materiały merytoryczne w formie prezentacji. Materiały wysyłane są na adresy mailowe uczestników szkolenia.
- Trener na bieżąco - w trakcie trwania usługi weryfikuje postępy i ocenia efekty uczenia. Po zakończonej usłudze zostaje przeprowadzona walidacja, oparta o założone kryteria weryfikacji efektów uczenia się, realizowana jest z zachowaniem rozdzielności funkcji.
- Przerwy wliczone są w czas trwania szkolenia.
Harmonogram
Harmonogram
Przedmiot / temat zajęć | Prowadzący | Data realizacji zajęć | Godzina rozpoczęcia | Godzina zakończenia | Liczba godzin |
---|---|---|---|---|---|
Przedmiot / temat zajęć 1 z 9 Moduł 1: Jak poprawnie liczyć all cost i analizować wyniki | Prowadzący Anna Knapczyk | Data realizacji zajęć 12-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 08:00 | Godzina zakończenia 09:00 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 2 z 9 Moduł 2: Zasada Pareto w recepturze i sprzedaży | Prowadzący Anna Knapczyk | Data realizacji zajęć 12-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:00 | Godzina zakończenia 09:45 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 3 z 9 Moduł 3: Najczęstsze przyczyny rotacji personelu, czyli czym kieruje się pracownik opuszczając miejsce pracy? | Prowadzący Anna Knapczyk | Data realizacji zajęć 12-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 09:45 | Godzina zakończenia 10:30 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 4 z 9 Moduł 4: Efekt "WOW", czyli proste metody jak zachwycić Gościa i być innowacyjnym na rynku | Prowadzący Anna Knapczyk | Data realizacji zajęć 12-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 10:30 | Godzina zakończenia 11:30 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 5 z 9 Przerwa | Prowadzący Anna Knapczyk | Data realizacji zajęć 12-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:30 | Godzina zakończenia 11:45 | Liczba godzin 00:15 |
Przedmiot / temat zajęć 6 z 9 Moduł 5: Jak zbudować ofertę lub zwiększyć sprzedaż imprez | Prowadzący Anna Knapczyk | Data realizacji zajęć 12-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 11:45 | Godzina zakończenia 13:45 | Liczba godzin 02:00 |
Przedmiot / temat zajęć 7 z 9 Moduł 6: Jak odpowiadać na hejt i negatywne opinie w Internecie | Prowadzący Anna Knapczyk | Data realizacji zajęć 12-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 13:45 | Godzina zakończenia 14:45 | Liczba godzin 01:00 |
Przedmiot / temat zajęć 8 z 9 Moduł 7: Feedback jako wzmacnianie pozycji na rynku | Prowadzący Anna Knapczyk | Data realizacji zajęć 12-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 14:45 | Godzina zakończenia 15:30 | Liczba godzin 00:45 |
Przedmiot / temat zajęć 9 z 9 Moduł 8: Jak wprowadzić plan podniesienia kompetencji na każdym stanowisku? | Prowadzący Anna Knapczyk | Data realizacji zajęć 12-08-2024 | Godzina rozpoczęcia 15:30 | Godzina zakończenia 16:00 | Liczba godzin 00:30 |
Cena
Cena
Cennik
- Rodzaj cenyCena
- Koszt przypadający na 1 uczestnika brutto1 488,00 PLN
- Koszt przypadający na 1 uczestnika netto1 488,00 PLN
- Koszt osobogodziny brutto186,00 PLN
- Koszt osobogodziny netto186,00 PLN
Prowadzący
Prowadzący
Anna Knapczyk
Informacje dodatkowe
Informacje dodatkowe
Informacje o materiałach dla uczestników usługi
W ramach realizacji szkolenia uczestnicy otrzymują materiały merytoryczne w formie prezentacji. Materiały wysyłane są na adresy mailowe uczestników szkolenia.
Warunki uczestnictwa
Grupą docelową są pracownicy pracujący na stanowiskach gastronomicznych, którzy chcą podnieść swoje kompetencje oraz zdobyć wiedzę na temat zarządzania w gastronomii.
Wymagany minimalny staż pracy wynoszący 3 miesiące na stanowiskach gastronomicznych.
Koszt szkolenia nie zawiera kosztów dojazdu, zakwaterowania oraz wyżywienia, a także kosztów środków trwałych.
Informacje dodatkowe
Usługa zwolniona z VAT na podstawie §3 ust.1 pkt 14 rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 20.12.2013 r. w sprawie zwolnień od podatku od towarów i usług oraz warunków stosowania tych zwolnień (Dz.U. z 2015 r., poz.736).